Städhjälp eller städa själv

Städning själv eller med hjälp från proffs? Hur som helst är det bra att få sig ett par tips och tricks på vägen för att göra vardagslivet med barn enklare.

pexels-photo-26304-largeDe som har barn vet också att det lätt blir oordning och saker huller om buller hemma. Skor som ligger strödda i hallen, grus här och där, dammtussar under sängen och mellanmålstallrikar i diskhon. Städningen är alltid där som ett ofrånkomligt element av irritation eller stress. Som tur är det i dag enklare än någonsin att fixa hemstäd av professionella, via http://spodra.se/ går det till exempel utmärkt.

Men om man nu vill städa själv, vad ska man ta med sig för råd av proffsen? I Svenska Yle beskrivs det som behövs endast vara:

”…om man tvättar till exempel köket hemma så räcker det med en ren städduk, varmt vatten och till exempel tallsåpa”

Mindre kemikalier och mer miljövänligt

Man behöver alltså inte ha starka städ- och tvättmedel med en massa kemikalier för att det ska bli rent. Forskning visar också att om man använder allt för starka medel i städningen så dödas också de goda bakterierna på ytorna, vilket öppnar vägen för mögelsporer. Hederlig såpa är alltså att föredra. Dessutom är det inte bra för våra sjöar och hav med starka medel, som en kan läsa om i Dagens Nyheter.

För mer tips på städning och i vilken ordning man ska ta sig an detta projekt på olika kreativa sätt, är rådet att läsa denna artikel i Expressen. En av reglerna som många inte vet om är att man alltid ska ta golven sist vid storstädningen, det bästa är att arbeta uppifrån och ned för att inte behöva städa golvet igen senare.