Barnfilm med känslorna i fokus

Hur var filmerna för barnen under 2015 och vad väntar för nästa år? En av de största filmerna för barn under 2015 var den animerade filmen “Insidan Ut”, som handlar om de som arbetar i ett barns hjärna: hennes känslor. Det är en film som skapar glädje, bjuder in till skratt och samtidigt får en att tänka till på vad som är viktigt här i livet. Det är en bra film, som är rolig även för vuxna även fast den riktar sig till barn. I en recension som skrevs i samband med att filmen släpptes skriver att “de minsta njuter av äventyret, medan de vuxna kan fundera på hur människosjälen egentligen fungerar”. Har du inte sett filmen är det en rekommendation, oavsett din ålder. Du hittar den på Plejmo.

Angry Birds

Vad har då 2016 att bjuda på i filmväg för barnen då? Det finns mycket. Bland annat kommer det populära spelet “Angry Birds” nu som film. Även denna film är animerad via dator och är en komedi, regisserad av Clay Kaytis och Fergal Reilly. Filmen ska ha premiär den 12 maj 2016 och spås bli en stor succé. Trailern till filmen kan ses här:

LasseMajas Detiktivbyrå

Om du inte är ett stort fan av de nya animerade barnfilmerna är filmen “LasseMajas Detektivbyrå” av Walter Söderlund och Pontus  Klänge ett tips. Det här är en film som lockar till skratt och enligt en skribent i Dagens Nyheter är detta en film med buskis-humor, någonting som faktiskt har varit väldigt ovanligt under 2000-talet. Buskis-humor innebär att man använder sig mycket av humoristiska visor och mycket dialekter. Ofta är komiken lite galen, där någonting oväntat händer som får hela historien att gå i en riktning som var helt oväntad. Det förekommer även en hel del fräckisar, vilket klart är roligare för de vuxna än barnen eftersom de inte förstår helheten i det – men ändå tycker det är kul.